ma-vr
08:30 - 17:00
+31 (0)492-430114
info@wouters-bouwadvies.nl

SKG-IKOB

Energieprestatie – BENG

Met ingang van 1 januari 2021 zijn de eisen voor ‘bijna energieneutraal bouwen’ (BENG) van kracht geworden.

Energielabel bij aanvraag Omgevingsvergunning

Voor u als bouwopdrachtgever of architect zijn er wat veranderingen sinds 1 januari 2021: Wanneer u een aanvraag omgevingsvergunning doet, moet er een BENG berekening volgens de NTA8800 zijn afgemeld op de overheidssite EP-online. Doordat wij zelf gecertificeerd zijn, kunnen wij dit efficiënt voor uitvoeren.

Energielabel bij oplevering van een woning of bij waardeoverdracht

Wanneer u een gebouw oplevert, moet een gecertificeerd en vakbekwaam detailadviseur opnieuw de energieprestatie bepalen. Wanneer een BENG berekening volgens de NTA8800 gemaakt wordt in verband met een renovatie in het kader van de EPV (energie prestatie vergoeding) regeling, een renovatie naar BENG niveau of een renovatie waarbij eisen aan de energieprestatie gesteld worden: moet dat door een gecertificeerd en vakbekwaam detailadviseur gebeuren.

Bouwtechnisch Adviesburo Ad Wouters b.v is als een van de weinige bureaus zelfstandig gecertificeerd en maakt geen gebruik van overkoepelende certificeringsinstellingen. Dat betekent dat het proces om tot een energielabel te komen veel efficiënter verloopt.