ma-vr
08:30 - 17:00
+31 (0)492-430114
info@wouters-bouwadvies.nl

Diensten

Bureau

Bouwtechnisch Adviesburo Ad Wouters b.v. kan, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever, een totaalpakket verzorgen op het gebied van bouwconstructies, brandpreventie, bouwkundig tekenwerk, toetsing bouwbesluit en toetsing energieprestatie, waardoor een efficiënt en doelgericht ontwerptraject ontstaat. Door samenvoegen van verschillende expertises, worden de diverse onderdelen binnen het bouwproces optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt voorkomen dat bij het uitwerken van het bouwplan de opdrachtgever voor grote wijzigingen van het ontwerp komt te staan.
De volgende werkzaamheden kunnen wij u aanbieden:

Bouwconstructies

Bouwtechnisch Adviesburo Ad Wouters b.v. heeft jarenlange ervaring met het maken van berekeningen en tekeningen op het gebied van bouwconstructies; zowel beton-, hout- en staalconstructies. Wij geven constructieadvies voor projecten in de utiliteitsbouw, woningbouw en speciale opdrachten.

Bouwkundig tekenwerk

Vanaf het schetsontwerp kan ons bureau de volgende fasen van tekenwerk voor u verzorgen: van definitief ontwerp, naar bestektekeningen, naar werktekeningen. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van materialen en regelgeving staan wij garant voor een goed bouwproces.

Brandveiligheid

Ons bureau bezit de expertise voor het verzorgen van adviezen en/of maken van rapportages op het gebied van brandveiligheid; vuurlastberekeningen volgens de BvB methode 2007 of de NEN 6060. Daarnaast kunnen wij ook de gebruiksvergunning of -melding verzorgen, ontruimingsplannen of veiligheidsplannen maken. Hiervoor heeft het bureau adjunct hoofdbrandmeesters in dienst, opgeleid aan het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid. Zij kunnen onze opdrachtgevers voorzien van de nodige technische adviezen en binnen het bouwkundig en constructief ontwerpproces meedenken over een economische oplossing.

Toetsing bouwbesluit – energieprestatie (EPG)

Tevens kunnen wij toetsing bouwbesluit en energieprestatie (EPG) aanbieden. De laatste ontwikkelingen op energiegebied en regelgeving worden in de toetsing meegenomen om een efficiënt bouwplan te realiseren voor woning- en utiliteitsbouw.

GPR Gebouw toetsing

GPR Gebouw is een dubo-instrument, oorspronkelijk ontwikkeld door gemeente Tilburg als Gemeentelijke Praktijk Richtlijn voor duurzaam bouwen. Met het rekenprogramma GPR gebouw worden alle duurzaamheidsthema’s beoordeeld met een rapportcijfer, meestal zal een gemeentelijke instanties het cijfer of niveau bepalen. Er worden cijfers gegeven voor energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde voor het beoogde gebouw. U kunt in één oogopslag zien hoe het gebouw presteert. GPR gebouw toetsingen zijn geschikt voor nieuwbouw projecten maar ook voor bestaande bouw van woning- en utiliteitsbouw, voor beide berekeningen kunt u bij ons terecht.

PHPP berekening

PHPP staat voor PassiefHuis Projecterings Pakket en is een bouwfysische rekenmethode wat in de jaren 90 werd ontwikkeld om voor Passieve gebouwen in de ontwerpfase de energievraag te bepalen en de juiste keuzes te kunnen maken op het gebied van energie-efficiëntie.
De kenmerken van een Passief gebouw zijn:
– zeer goede isolatie en kierdichting
– het zorgen voor zo min mogelijk koudebruggen
– een lage infiltratie van buitenlucht en een gebalanceerde ventilatie zorgen voor zeer goede binnenlucht kwaliteit
– door zeer lage warmtebehoefte zorgen voor een zeer laag energiegebruik
Wilt u vanuit het milieu oogpunt een duurzaam en energie zuinig gebouw, neem dan contact met ons op.